BEDRIFTSTEKNOLOGI

Børsen inrømmer problemer

Informasjonssjef for Oslo Børs, Bernt Bangstad, inrømmer overfor digi at børsens datasystem er blitt sårbart etter at stadig ny funksjonalitet er blitt presset inn i det gamle Tandem-systemet. Problemer med børsens datasystem har to ganger siste måneden ført til at handelen med aksjer har stoppet opp fullstendig.

Eirik Flaa
28. mai 1997 - 18:39

Senest tirsdag 27 mai var børsens datasystem igjen i kne, for andre gang på under en måned. Informasjonssjef ved Oslo Børs, Bernt Bangstad, innrømmer at behovet for ett nytt system er påtrengende.

- Etter at avtalen med Logica gikk i vasken, har vi prøvd å utnytte det gamle systemet til det maksimale. Vi har lagt til en rekke ny funksjonalitet som tydeligvis har gjort systemet sårbart, sier Bangstad til digi. Han forteller at avtalen som nå er inngått med det australske selskapet ComputerShare, vil bli signert allerede i juni.

- Fra avtalen er undertegnet vil det ta rundt ni måneder før vi har det nye systemet på plass, sier Bangstad.

Tandem Computer som leverte systemet så tidlig som i 1988, har fortsatt serviceansvar for systemet til børsen. Selskapets administrerende direktør, Tor Johansen, synes ikke det er noe dramatisk med driftsproblemene.

- Dette har skjedd to ganger siden systemet ble levert, og totalt synes jeg ikke dette er et tegn på dårlig driftssikkerhet, sier Johansen, som kan fortelle at maskinvaren flere ganger har blitt oppdatert fra Tandems side.

- Det er i programvaren problemet ligger, sier Johansen.

Både Johansen og Bangstad sier at de to driftsstansene ved børsen skyldes problemer som ikke har noen direkte sammenheng med hverandre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.