BEDRIFTSTEKNOLOGI

Børsen: Knalldag for IT

Med unntak av SuperOffice gikk nesten samtlige IT-aksjer i været på Oslo Børs idag. Oppgangen skyldes i første rekke selskapsspesifikke hendelser, men høyt volum og og en mindre oppgang på totalindeksen slo også positivt ut på de volatile IT-aksjene.

Eirik Flaa
20. aug. 1997 - 19:01

SuperOffice leverte resultatene i dag og viste overskudd før skatt siste halvår på 1,799 millioner mot -2,419 millioner samme periode i fjor Investorene på Oslo Børs hadde imidlertid håpet på bedre tall, og sendte i løpet av dagen aksjen ned med hele 14 prosent. Nå var også SuperOffice unntaket blant dagens IT-selskaper. For de aller fleste andre IT-selskaper gikk det helt motsatt.

Tandberg Data fortsatt oppgangen til ny toppnotering, etter at det ble kjent at selskapet hadde fornyet og utvidet sin OEM-avtale med Sun Microsystems. Selskapet har den siste uka gått kraftig opp etter at det ble kjent at det var inngått en samarbeidsavtale med tapegiganten Imation og applausen stoppet ikke etter dagens kunngjøring. Sluttnoteringen for Tandberg Data var 192, opp 7 kroner fra i går.

Norman Data Defence snudde på flisa i dag og opplevde den første kursøkningen siden noteringen. Økningen skyldtes i første rekke at selskapet hadde fått en større kontrakt med Nasjonalt Læremiddelsenter i tillegg til at det ble kjent at et styremedlem i Norman hadde kjøpt 10.000 aksjer i selskapet.

Oppgang ble det også for Elkjøp som leverte bedre resultater enn ventet. Mer uklar er oppgangen i ASK, men mye av omsetningen i selskapet skyldes innløsning av opsjoner. Ask var den tredje mest omsatte aksjen på børsen i dag og totalt ble det omsatt 431.900 aksjer. Ask gikk opp 11 kroner i løpet av børsdagen og endte på 151 kroner.

Computer Advances Group, Context Vision og Tandberg ASA hadde også en positiv kursutvikling på en børsdag som var preget av stor aktivitet. Omsetningen totalt sett endte på i overkant av 1,5 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra