JUSS OG SAMFUNN

Børsrekord fra World Online

World Online vil onsdag sette europarekord i børsintroduksjon ved at 25 prosent av selskapets aksjer vil bli solgt for minst 2,5 milliarder euro, eller nærmere 20 milliarder kroner. Dette fastsetter selskapets verdi til fantastiske 80 milliarder kroner.

Frode Eriksen
1. mars 2000 - 13:56

Det nederlandskbaserte selskapet har lansert Internett-portaler over hele Europa, og skal blant annet lansere sin norske og svenske portal i løpet av noen uker.

Men før det vil selskapet onsdag selge ut 25 prosent av aksjene på det europeiske markedet, og allerede nå er det klart at salget vil representere den største IPO (børsintroduksjon) innenfor det europeiske Internettmarkedet. Den tidligere rekorden tilhørte spanske Terra Networks som med sin IPO i fjor høst skaffet seg 794 millioner euro, eller vel 6,4 milliarder kroner. World Online vil selge aksjer for nærmere 20 milliarder kroner.

For hele selskapet betyr dette en børsverdi på nærmere 80 milliarder kroner, eller det dobbelte av hva toppsjef i selskapet, Nina Brink tidligere har antydet var realistisk.

Børsnoteringen skjer på Amsterdam-børsen, og noen Nasdaq-notering er så langt ikke planlagt, skriver The Wall Street Journal og siterer Brink på at "USA-listing ikke er nødvendig."

Foruten å produsere portaler med eget innhold, står World Online for egen Internett-aksess og handelsløsninger.

World Online har 1,2 millioner brukere på sine 15 europeiske portaler, i tillegg til 30.000 næringslivskunder. Fjorårets investeringer i markedsføring, reklame og oppkjøp gav selskapet et underskudd på nær 100 millioner euro.

Men allerede neste måned kan World Onlines børs-rekord bli slettet av Deutsche Telekom som skal selge 10 prosent av

aksjene i sitt Internett-selskap T-Online. Antatt pris blir 24 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.