JUSS OG SAMFUNN

Boxman: Britisk overvekt og Norheim ut

Det skjer store utskiftninger på toppen hos nettbutikken Boxman. Nordmannen Ole Norheim går av som administrerende direktør for konsernet og styreformann Janne Carlzon blir styremedlem. Begge forblir innen konsernet. Én mann erstatter dem begge.

Hilde Nyman
29. mars 1999 - 17:08

Ole Norheim slutter som VD, eller administrerende direktør, i Boxman-konsernet. Styreformann Jan Carlzon går av, og hovedkontoret flyttes til London. Ikke mindre enn tre ting på en gang. Til sammen blir det faktisk fire, siden offentliggjøringen av av- og pågang hos nettbutikken faller på samme dag som Boxman lanserer sitt britiske nettsted.

Nordmannen har sittet knapt ett år i stillingen som administrerende direktør, etter at han gikk inn i selskapet juni i fjor. Han forlot da en jobb i SOL-systemet hvor han var med på å bygge opp elektronisk handel.

Norheim skal ifølge en pressemelding gå over til å være "ansvarlig for den løpende drift av den nåværende virksomheten." digi.no har mandag ikke klart å få tak i Norheim for en kommentar til organisasjonsendringene.

Tony Salter, administrerende direktør for Boxman-konsernet.
Tony Salter, administrerende direktør for Boxman-konsernet.

Ny administrerende direktør blir briten Tony Salter som kommer fra plateselskapet EMI. Der har han vært ansvarlig for internasjonal utvikling, og blant annet vært med på å bygge opp det østeuropeiske forretningsområdet til plateselskapet.

Salter trer også inn i rollen som styreformann når Jan Carlzon trer av som styreformann for Boxman-konsernet. Carlzon fortsetter som styremedlem i Boxman.

Det har ikke lyktes digi.no å få noen kommentar fra Boxman om bakgrunnen for at hovedkontoret nå flyttes fra Stockholm til London.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra