JUSS OG SAMFUNN

Brasil vinner VM

Lurer du fremdeles på hvem som vinner Fotball-VM? I følge Norsk Regnesentral er det Brasil, med en sannsynlighet på 31 prosent. NRs VM-web kan være verdt et besøk før neste veddemål, skriver Spray GKs Jan Omdahl i dagens Stjernestreif.

Jan Omdahl
3. juli 1998 - 13:04

Mens de norske spillerne er tilbake i den grå hverdagen med millionlønninger og opptil flere timers hardt arbeid hver dag, skal det spilles kvartfinaler i Frankrike.

I dag (fredag) skal våre danske venner møte Brasil, og ifølge VM-weben til Norsk Regnesentral bør det bli lett match for brassene. Brasil er nemlig favoritt til å vinne turneringen, med 31 prosents sannsynlighet. Danskene derimot, ligger sjansemessig på en åttendeplass med bare 1,6 prosents sannsynlighet for VM-gull - fortsatt i følge regnesentralen.

Tall- og fotballglade mennesker på NR har i samarbeid med Dagbladet gitt hvert lag et "styrketall", og utfra dette beregnet de ulike lagenes muligheter til å vinne turneringen. NR holder som sagt brassene som favoritter. Deretter følger Frankrike, Argentina, Tyskland, Italia, Kroatia og Danmark.

Statistisk interesserte vil finne en egen side med beskrivelse av metodikken.

Beregningene justeres etter hvert som turneringen skrider frem. Men det er et åpent spørsmål om modellen er dynamisk nok. Alle som så danskene rundspille nigerianerne mens tyskerne og nederlenderne så vidt snublet seg videre, vet jo at drengene nå er minst like mye VM-favoritter som naboene i sør – uansett hva regnemaskinene i Forskningsparken måtte mene om saken.

Men for hva det er verdt: Sjekk ut NRs tips - ikke minst etter VM når den uforutsigbare fotballvirkeligheten har sagt sitt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.