KARRIERE

Brått slutt for Terje Langlete i Computer Associates

Sterk uenighet med hensyn til ledelsen av selskapet er grunnen Terje Langlete oppgir for å slutte i Computer Associates, der han har vært administrerende direktør og ansvarlig for Norge, Sverige og Finland.

Eirik Rossen
12. jan. 2000 - 21:28

- Jeg kan bekrefte at jeg har sluttet i Computer Associates, sier Terje Langlete til digi.no. - Jeg vil foreløpig ikke gi annen kommentar enn at det har vært sterk uenighet med hensyn til ledelse av selskapet og hva slags makt og myndighet administrerende direktør skal ha.

CA taper en veteran som kan vise til gode økonomiske resultater. Langlete startet sin karriere i IT-bransjen i 1982. I 1990 kom han til CA fra Cap Gemini (Datalogic). Da hadde Stein Onsrud allerede vært norsk CA-sjef i et halvt år. Langlete ble salgsdirektør i 1992, og rykket opp som administrerende direktør i desember 1997 da Onsrud lot seg forfremme til ansvarlig for CAs operasjoner i Norden.

I februar 1999 forlot Stein Onsrud CA. I april ble CAs internasjonale virksomhet reorganisert, og Langlete fikk ansvaret for en divisjon som omfatter virksomheten i Norge, Sverige og Finland.

Langletes avgang overrasker.

- Det har vært en prosess, og nå får den en logisk konsekvens, sier han. - Det sier seg selv at jeg ikke kunne fortsette når uenigheten var så sterk. I kveld ser jeg ikke lenger enn å kose meg med barna. Jeg har ikke fundert på morgendagen.

En ting er sikkert: Langlete må ha innfridd CAs forventninger på det økonomiske planet. Den nordiske divisjonen skal ha vært blant konsernets aller beste enheter i siste kvartal, og ifølge Langlete var forrige måned den nordiske divisjonens beste desember noensinne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra