JUSS OG SAMFUNN

Bredde i formspråket?

- HjemmeNetts redaktør Nina Furu strør om seg med flotte, politisk korrekte markedsføringsuttrykk i sitt innlegg i digi.no, men hun klarer likevel ikke å komme unna at HjemmeNett som tjeneste betraktet er mislykket, mener Ole Irgens, som i dette leserinnlegget forsterker kritikken mot HjemmeNetts restriktive teknologivalg.

Ole Irgens
28. des. 1998 - 15:40

"
HjemmeNetts redaktør Nina Furu strør om seg med flotte, politisk korrekte markedsføringsuttrykk i sitt innlegg i digi.no (peker til Furus artikkel "Markedets harde realiteter" finner du i margen til høyre, red.anm.), men hun klarer likevel ikke å komme unna at HjemmeNett som tjeneste betraktet er mislykket, både innholdsmessig og utseendemessig. Hun viser også tydelig at hun ikke har skjønt filla av det web-kommunikasjon dreier seg om: Å nå flest mulig med det du har på hjertet.

For meg er HjemmeNett en orgie i ubrukelig web-design, med tekster som flyter forbi og over bakgrunnsrammer, fonter som spretter opp og ned i størrelse og knøttsmå bilder som det ikke går an å se hva forestiller. Kanskje det er dette Furu mener med en "bredde i formspråket som ingen annen norsk tjeneste engang kommer i nærheten av"? Og ja, jeg bruker IE 4.01 og Netscape 4.5, men like ille blir det uansett.

Furu påpeker videre at det er dyrt å utvikle sider. Ja, det er jeg enig med henne i. Men er det dyrere å utvikle sider som kan leses av alle browsere enn å utvikle bare for noen? Nei, ikke hvis man har dette som utgangspunkt når planleggingen av nettstedet begynner.

Nå vet jeg ikke hvem HjemmeNett har brukt som rådgivere og utviklere for sine nettsider, og samme kan det egentlig være. Men sidene ser ut som et typisk resultat av design-onani, der utseende og ikke innhold har vært det viktigste, og der det "visuelle" er viktigere enn at folk faktisk kan lese sidene.

Men som en grusom ironi (tilsiktet eller ei), er innholdsdelen av HjemmeNett et ganske så godt speil av designen. Hva Furu egentlig er redaktør for, er nemlig ikke så lett å si, for absolutt alt innhold på HjemmeNett-sidene er hentet fra andre. Og hvor verdiøkningen hos HjemmeNett befinner seg, er heller ikke så lett å si. Man skulle nesten tro at forretningsidéen er: "Vi

tar andres innhold og gjør det uleselig hos oss".

Det skal bli artig å se hvor lenge de får lov å bruke Orklas penger før det er stopp.

Med vennlig hilsen

Ole Irgens

"

(For å lese tidligere innlegg og nyheter om HjemmeNetts brukergrensesnitt og nettlesertilpassing, se pekerne i margen til høyre, red.anm.)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra