BEDRIFTSTEKNOLOGI

Brenn en DVD på under åtte minutter

DVD-brenneren BenQ lanserte mandag skal være verdens raskeste, ifølge selskapet. Det er synd BenQs markedsavdeling ikke leser pressemeldingene til konkurrentene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. aug. 2003 - 09:56

BenQ avduket mandag DVD-brenneren BenQ DW800A, ifølge selskapet den første som støtter 8x hastighet. 8x brennehastighet betyr at en 4,7 GB DVD-plate i teorien kan fylles på mindre enn åtte minutter.

DW800A støtter brenning av DVD+R-formatet ved 8x hastighet og overskriving av DVD+RW ved 4x hastighet. I tillegg kan den skrive til CD-R-plater med 24x hastighet og CD-RW-plater med 10x hastighet. Lesehastigheten for DVD-plater er 12x, mens den er 40x for lesing av CD-plater.

    Les også:

Brenneren er utstyrt med 8 MB intern buffer, noe som skal gi jevnere datastrøm til brenneprosessen. Brenneren er utstyrt med E-IDE/ATAPI-grensesnitt og en prislapp på 199 dollar. Den ventes å komme på markedet i løpet av september.

Problemet er bare at Plextor allerede i begynnelsen av juli lanserte både en intern og en ekstern DVD-brenner som er like raske for de formatene BenQ-brenneren støtter. Men Plextor-brenneren støtter i tillegg DVD-R og -RW-formatene, riktignok bare med henholdsvis 4x og 2x hastighet. Den interne utgaven av disse brennerne skal komme på markedet nå i slutten av august, mens den eksterne utgaven kan ventes en eller annen gang i september.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra