BEDRIFTSTEKNOLOGI

Brikkesalget økte 2,2 prosent i august

Det globale salget av halvledere økte med 2,2 prosent fra juli til august, viser nye tall fra WSTS.

30. sep. 2002 - 15:00

Ifølge World Semiconductor Trade Statistics (WSTS), som er brikkeprodusentenes egen interesseorganisasjon, omsatte halvlederbransjen for 11,93 milliarder dollar i august, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Investorer følger nå prisutviklingen på minnebrikker på månedsbasis fordi bransjeutviklingen fortsatt er usikker og skjør. Selv om bransjen opplever brukbar etterspørsel fra aktører i PC- og mobiltelefonibransjen, råder det en bekymring for at den tradisjonelt sterke veksten i fjerde kvartal ikke vil komme i like stor grad i år. Bransjen venter derfor i spenning på årets septembertall.

En normal sesongutvikling vil vise en betydelig oppgang i september sammenliknet med sommermånedene august og juli, hovedsakelig fordi elektronikk-produsentene fyller opp sine lagre godt i forkant av salgsøkningen som tradisjonelt kommer i forbindelse med ferie- og høytidsperiodene før utgangen av året.

Sammenliknet med samme måned i fjor, økte halvledersalget med pene 14,2 prosent i august 2002. Oppdelt i regioner viser omsetningen negativ utvikling i Amerika (minus 0,7 prosent) fra juli til august, mens omsetningen i Japan økte med 3,5 prosent i perioden: Asia for øvrig vokste 2,7 prosent og i Europa steg salget med 2,8 prosent etter å ha opplevd en bortimot flat salgsutvikling i juli.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra