Britisk atomvåpen-produsent setter IT-systemer ut i nettskyen

Vil «omfavne mulighetene som moderne IT kan gi».

HMS Vanguard er en av fire britiske ubåter med Trident-raketter.
HMS Vanguard er en av fire britiske ubåter med Trident-raketter. Bilde: CPOA(Phot) Thomas McDonald
2. sep. 2016 - 14:49

Atomic Weapons Establishment (AWE) lager atomvåpen. Det privatiserte foretaket har ansvar for alle deler av utvikling, produksjon og vedlikehold av stridshoder til Storbritannias atomvåpenprogram.

Noen av foretakets interne IT-systemer skal nå flyttes ut i en offentlig nettsky, etter det teknologinettstedet The Register erfarer.

Workday, en større amerikansk tilbyder av skybaserte økonomisystemer og HR-løsninger, skal ha vunnet kontrakt med våpenprodusenten.

AWE har vært hoffleverandør til det britiske atomprogrammet i over 60 år. Den nåværende kontrakten med forsvarsdepartementet i Storbritannia løper fram til 2025.

Deres om lag 4.500 ansatte inkluderer forskere, ingeniører og andre spesialister involvert i det sensitive arbeidet med atomvåpenprogrammet Trident.

På spørsmål om hvilke sikkerhetsvurderinger som ligger bak beslutningen om å ta i bruk en offentlig nettsky, svarer en talskvinne fra AWE at de «har gått gjennom en prosess for å finne en rekke pålitelige leverandører til å understøtte virksomheten, i det pågående arbeidet med å omfavne de mulighetene som moderne informasjonsteknologi kan gi».

Britene har i lengre tid diskutert en mulig avvikling av atomvåpenprogrammet. Med den nye statsminister Theresa May i spissen ble ballen lagt død den 18. juli i år. Da vedtok Underhuset med overveldende flertall å videreføre og oppgradere Trident-programmet. Investeringene er anslått til 41 milliarder pund, tilsvarende over 450 milliarder kroner, fordelt over 35 år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.