RESULTATERFINANS

Britisk Excite-partner kjøper DinSide Auksjon

Det er det britiske auksjonshuset QXL.com som kjøper DinSide Auksjon. Britene har nettopp inngått en europeisk avtale om en samlet merkevare med Exite og gir DinSide nesten 1,3 millioner aksjer til en verdi av 170 millioner kroner.

Herman Berg
9. des. 1999 - 10:51

I en pressemelding skriver QXL.com at DinSide får 1.296.154 millioner aksjer i selskapet til en verdi av 13,2 millioner pund i bytte for DinSide Auksjon. Disse aksjene omsettes både på London-børsen og Nasdaq i New York. Auksjonshuset har europeiske filialer i Frankrike, Tyskland, Holland og Italia foruten Storbritannia. Og nå altså Norge

Til sammenlikning gikk norske Nettavisen før i år for til sammen 180 millioner kroner i kontanthandelen med Spray Ventures (inkludert opsjoner til de ansatte).

DinSide har rundt 40.000 medlemmer og hvert medlem prises til rundt 4.250 kroner. Ifølge pressemeldingen har DinSide et netto-tap på auksjonsvirksomheten på 102.000 pund, eller 1,3 millioner kroner, de ti første månedene av 1999 (fram til 1. november).

DinSide skal integreres i en ny QXL.com webtjeneste og vil være plattformen for videre ekspansjon i Skandinavia for britene.

Den 3. desember inngikk QXL et samarbeid med det amerikanske søkeselskapet Excite om en samdistribusjon i Europa. Sammen skal de lage en felles merkevare i form av en auksjonstjeneste som skal henvende seg både til medlemmene QXL og brukerne av Excite.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra