BEDRIFTSTEKNOLOGI

Britisk politi går over til Linux

3500 PC-er hos politiet i West Yorkshire skal erstattes med langt sikrere Linux-arbeidsstasjoner til 3500 kroner per stykk.

21. okt. 2002 - 08:35
Netproject

Answer GCi Limited

Les også

Uansett om klientene er direkte tilkoplet et internt lokalnett, eller må gjennom Internett-skyen, går forbindelsen fra klient til server over VPN.

Netproject ser leveransen til politiet som et springbrett til å nå næringslivet, gjennom noe de kaller "Open Source Infrastructure for Secure E-Business".

Politi-prosjektet innebærer porting av politiets spesielle applikasjoner til Linux, og at standard Windows-applikasjoner som Microsoft Office byttes ut med åpen kildekodeapplikasjoner som OpenOffice.

En talsperson for politiet i West Yorkshire sier til nettmagasinet the Register at man for de 3500 klientene i pilotprosjektet, regner med besparelser på rundt én million pund i året, eller nærmere 12 millioner kroner.

Netproject har lagt en presentasjon av prosjektet ut på sitt nettsted. Velg "Past Presentations" i hjemmesidens venstremarg, og klikk så på lenken til "Secure Linux Desktop Computing".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.