JUSS OG SAMFUNN

Bruker nettet for å finne sannheten om sønnens død

Moren til Arve Beheim Karlsen får ikke ro før hun vet hva som skjedde da sønnen døde i Sogndalselva i 1999. Nå vil hun ha all informasjon fra dem som vet noe.

Norsk Telegrambyrå
3. des. 2002 - 00:29

Mandag lanserte hun egen internettside hvor tipsere kan skrive inn.

- Jeg greier ikke å roe meg uten at jeg har fått sannheten om hva som skjedde. Jeg har prøvd å legge det til siden, men jeg greier det ikke, sier Kari Beheim Karlsen til NTB.

en egen webside har hun lagt ut historien om Arve, adoptivsønnen som kom fra India til Norge og til Hafslo i Sogn og Fjordane i 1981. Natt til den 24. april 1999 ble han funnet død i Sogndalselva. To ungdommer fra Naustdal ble i juni i fjor dømt til henholdsvis ett og tre års fengsel for vold og trusler i Indre Sogn herredsrett. Både aktor og de tiltalte anket dommene, men Gulating lagmannsrett avviste anken.

I mai i år bestemte politiet i Sogn at saken skulle etterforskes på nytt. Førstestatsadvokat Jan Hoel i Møre og Romsdal har fått i oppgave av Riksadvokaten å undersøke om det er grunnlag for å ta opp saken på nytt.

Kari Beheim Karlsen har ikke fått noen opplysninger fra politi eller påtalemyndighet om hvordan saken går. Hun vil gjerne at opplysninger hun vet ungdom i bygda sitter inne med, kan komme ut, slik at det kan bli klarhet i saken rundt hennes sønns død.

- Det blir fortsatt snakket om hva som skjedde med Arve, hvem som kanskje vet og hvem som har hørt ting, sier Beheim Karlsen. Hun er optimistisk og håper at det nå vil bli lettere å komme i kontakt med ungdom som har opplysninger om saken, og som ikke er kommet fram tidligere.

- Det er ikke tvil om at folk vet mer enn de har sagt, men det skal mye til for at politiet vil ta det på alvor etter tre og et halvt år. Tiden jobber ikke til fordel for oss, sier hun.

I forhold til politi og rettssystemet føler hun seg liten og med ingen mulighet til å bli hørt. Men med periodevis hjelp fra bistandsadvokat har hun kjempet for at omstendighetene rundt sønnens død ikke skal gå i glemmeboka.

- Det er personavhengig hvorvidt vi som pårørende får informasjon om saken. Som oftest må vi lese om det i mediene, sier Kari Beheim Karlsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.