KARRIERE

Brukt-PC-ordningen til skolene lar vente på seg

Nasjonalt læremiddelsenter har fått ansvar for å iverksette og organisere ordningen der skolene skal få tilbud om å kjøpe 16.000 billige brukt-PC-er i året. Foreløpig er ingen avtale undertegnet, og det er fremdeles uklart hvilket eller hvilke firma som skal klargjøre brukt-PC-ene som doneres av næringslivet.

Therese Werenskiold
29. okt. 1999 - 11:28
Lars SponheimJon Lilletun

Her kan du lese mer om Sponheims vyer:

Nasjonalt LæremiddelsenterNLSPetter Korsethdigi.no


Etter det digi.no erfarer dreier det seg blant andre om Ibas og Alternativ Data.

- Den eller de aktørene som velges ut vil være ansvarlig for innsamling av utstyret som doneres fra næringslivet og det offentlige, klargjøre datamaskinene (slette all informasjon som ligger lagret og installere ny programvare), og selge utstyret videre til skolene, forteller Korseth.

Korseth innrømmer at det er "prismessige forandringer" i denne ordningen, men legger til at NLS vil forsøke å få prisene så lave som mulig.

Han sier også at NLS tar sikte på å inngå en avtale "innen rimelig tid", og håper at ordningen skal være operativ før årsskiftet. Videre understreker han at staten ikke gir penger til skolene, men tilrettelegger et tilbud. Skolene må vurdere selv om de vil kjøpe disse brukte PC-ene, og også sørge for driftingen selv.

NLS ser også på muligheten for nye driftsformer, og vil gjerne få igang forsøk med tynne klienter.
Ibas AS er et av de få selskapene i Norge som har spesialisert seg på sletting av data fra brukte maskiner. Om sletting av sensitive opplysninger fra en brukt maskin, opplyste Ibas-medarbeider Thor Arne Johansen til digi.no i forrige måned at det er mange fallgruber man kan gå i, og folk må være oppmerksomme på disse:


- Man må ha spesialekspertise for å sikre at ingen sensitive opplysninger kommer frem. Det holder ikke bare å formatere harddisken; det finnes også en funksjon på mange maskiner som heter "deformatér". Det er viktig at NLS er på vakt overfor dette problemet før prosessen settes igang, sier Johansen.

Nasjonalt læremiddelsenter sier de er klar over problemet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra