BEDRIFTSTEKNOLOGI

Brukte 18 måneder på å lappe hull

Juni 1999 lanserte Oracle-sjef Larry Ellison økonomisystem-samlingen Oracle 11i der alt kan brukes over web. Nå er den stabil nok, mener Morgan Stanley.

22. nov. 2001 - 11:15
Oracle

Dette skriver Morgan Stanley i en fersk analyse, forteller nettavisen Techweb.

Oracle 11i var et meget ambisiøst prosjekt. Oracle-sjef Larry Ellison hadde gitt beskjed om at alle modulene i selskapets samling av styringsverktøy for bedrifter, som systemer for regnskap, bestilling, lagerhold og kundeoppfølging, skulle kunne brukes over Internett med en vanlig nettleser.

I tillegg skulle samlingen utvides fra 60 til 100 programmer. Resultatet, som Oracle satte i salg sommeren 1999, ble hullete og de fleste kundene har utsatt en oppgradering - til nå. Rapporter om problemer fra de første modige kundene, fikk mange til å parkere.

I en analyse av Oracle forteller meglerhuset Morgan Stanley at mange Oracle-kunder de har snakket med i det siste har sagt seg fornøyd, og arbeider nå med å bytte over til 11i som er skrevet helt i Java. Stemmer dette, vil Oracle-tallene løfte seg fremover.

Markedssjef i Oracle Norge, Harald Løvvik, vil ikke kommentere problemene direkte.

- Det å lansere 40 nye moduler var en utfordring, men vi har allerede 1.000 kunder på 11i og tallet vokser nå kraftig, forteller han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.