BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT glipper i andre kvartal

Overskuddet ble redusert med 18 prosent for British Telecom (BT) andre kvartal i år. Selskapet skylder på ekstraordinære kostnader, blant annet som følge av satsingen i Europa.

Frode Eriksen
29. juli 1998 - 14:54

BTs virksomhet på hjemmemarkedet er ifølge selskapet sterk, men totalresultatet trekkes ned fordi en rekke av satsningene i Europa ennå ikke er i posisjon for overskudd. Imidlertid varsles overskudd for franske Cegetel allerede i år, som er foran planen. Det største enkelttapet er i tyske Viag Interkom, på 44 millioner britiske pund. Her har BT sammen med Viag en aksjepost på 45 prosent hver, mens Telenor har 10 prosent. Selskapet skal til høsten åpne et kombinert mobil og fastlinjenett og er inne i byggefasen.

Overskudd før skatt ble 723 millioner pund, tilsvarende 881 millioner for tilsvarende kvartal i fjor. Totalt solgte BT for 4,239 milliarder pund, opp 10,3 prosent.

Mulig økt gevinst som følge av økt etterspørsel etter teletjenester i Storbritannia ble brukt til å redusere prisene, nærmere bestemt med 120 millioner pund siste kvartal.

BT har stor etterspørsel etter ISDN-linjer, og selskapets mobiloperatør, Cellnet, kunne plusse på 80.000 kunder siste kvartal slik at selskapet har 3,16 millioner mobilkunder per andre kvartal. Inntekter fra mobiltelefoni økte med 20 prosent til 309 millioner pund.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.