BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT med springbrett mot øst

British Telecom (BT) har sammen med blant annet japanske NTT, fått lisens for både fasttelefoni og mobiltelefoni i Singapore. Samarbeidet med NTT er viktig for det britiske selskapet i arbeidet med å etablere seg på det raskt voksende asiatiske telekommarkedet.

Frode Eriksen
23. apr. 1998 - 14:46

Singapore åpner sitt hjemlige telekommarked 1. april 2000 og lyste ut for litt over ett år siden tre lisenser, hvorav én for fasttelefoni.

StarHub, der BT og NTT er internasjonale telepartnere, slo ut hovedrivalene Cable&Wireless og WorldCom som begge deltok i grupperinger som søkte på samme lisens. BT-gruppen ledes formelt av de lokale selskapene Singapore Power Ltd. og Singapore Technologies Pte, der førstnevnte sitter på et omfattende elnett. Singapores telelover slår fast at utenlandske selskap ikke kan eie mer enn 49 prosent i landets eksisterende eller nye teleoperatører.

Tidligere har det vært spekulert i at BT og NTT med sin felles satsing i Singapore hadde lagt grunnen for et utvidet internasjonalt samarbeid, men så langt har begge selskapene poengtert at satsingen i Singapore er forretningsmessig begrunnet. StarHub skal starte sine kommersielle teletenester i år 2000, og blir eneste reelle konkurrent til Singapore Telecom, som så langt har hatt monopol på telefoni i landet.

StarHub tok også en av de to utlyste mobillisensene, mens den andre gikk til konsortiet "P2P", der blant annet amerikanske GTE inngår sammen med NatSteel Ltd. og Teledata Ltd. som lokale partnere.

NTT, som i fjor fikk lov av landets nasjonalforsamling til å investere i telekomsektoren utenfor Japans grenser, har tidligere slått fast at Singapore-satsingen sammen med blant annet BT er det første store skritt i gjennomføringen av selskapets internasjonale strategi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.