BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT og MCI i Concert

British Telecommunications sa søndag at de har blitt enig med MCI Communications om å fusjonere de to selskapene med BT som overtagende selskap. Fusjonen må godkjennes av britiske, europeiske, og amerikanske myndigheter samt aksjonærene i begge selskaper. Det er ventet at selskapene får nødvendige godkjennelser, og dermed vil tidenes største overtakelse av et amerikansk selskap være et faktum. Det samlede selskap får navnet Concert.

Jens Kanden
4. nov. 1996 - 07:30

British Telecommunications (BT) og MCI Communications (MCI) ble søndag enige om å fusjonere de to selskapene. Det nye selskapet, som får navnet Concert, blir et av verdens største telekommunikasjonsselskaper. BT vil gi aksjonærene kr 39 ($6) for hver MCI aksje og resten i aksjer i Concert. BT betaler kr 24,7 milliarder ($3,8 mrd.) i kontanter, men en talsmann for BT sa at den totale prisen på handelen blir over kr 130 milliader ($ 20 mrd.).

- Denne fusjonen skaper det fremste telekommunikasjonsselskapet i det nye milleniet, sa Bert Roberts, styreformann i MCI til CNN.

Sir Peter Bonfield, administrerende direktør i BT, vil lede det nye selskapet, mens Sir Iain Vallace, styreformann i BT, og Roberts i MCI vil dele styreformannsvervet. Concert vil ha en årlig omsetning på over kr 273 milliarder ($42 mrd.), 182.000 ansatte og 43 millioner kunder i over 70 land.

Fusjonen må godkjennes av britiske, europeiske, og amerikanske myndigheter samt aksjonærene i begge selskaper.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.