BEDRIFTSTEKNOLOGI

BT utsetter børsplaner

Det britiske teleselskapet British Telecom (BT) utsetter trolig planene om børsnotering av sin mobiltelefondel. Argumentet er at en børsnotering nå vil ødelegge verdien på selskapet. BT aksepterer heller en lavere kredittrating.

Frode Eriksen
19. mars 2001 - 12:29

Børsnoteringen av mobiltelefonidelen var lenge sett på som den raskeste og mest naturlige delen for BT å skaffe penger for å nedbetale deler av selskapets enorme gjeld. Men de siste månedene har tilsvarende mobilaksjer falt kraftig i verdi. Da France Telecom børsnoterte sin mobiltelefonidel Orange tidligere i år, falt verdien til under emisjonsprisen, til stor skuffelse for eieren.

Sunday Business skriver at BT heller vil ta en dårligere kredittrating fremfor å få en dårlig kurs på mobilelefondelen nå.

Konsernsjef Peter Bonfield ventes å si mer om dette tirsdag kveld på en middag i London for investorer, men BT offentliggjorde selskapets standpunkt allerede søndag. Selskapet er beredt til å ofre kredittratingen heller enn å redusere aksjeverdien. Hovedproblemet for selskapet er den enorme gjelden på 43 milliarder dollar som skal betjenes, og aller helst reduseres.

Standard & Poor's har truet med nedgradering av aksjen dersom BT ikke snart presenterer en plan for å redusere gjeldsbyrden.

Blant de planer som BT trolig nå vurderer er om selskapet skal selge sin aksjepost i Japan Telecom og dermed forlate sine eierinteresser i Japan som selskapet har blinket ut som det eneste satsingsområdet utenfor Vest-Europa.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.