RESULTATERFINANS

Bunnsolid fra HP

Laber inntektsøkning til tross, ledelsen i Hewlett-Packard kan opprettholde gliset på vei til banken: Mandag la selskapet fram et bunnsolid resultat for sitt fiskale andrekvartal.

Øystein Kvistad
18. mai 1999 - 09:09

Hewlett-Packard la mandag frem tall for andre fiskalkvartal som viser en laber omsetningsøkning på tre prosent, men likevel en bunnsolid resultatforbedring på formidable 34 prosent.

Resultatet på 918 millioner dollar for kvartalet gir en fortjeneste på 18 cent per aksje fullt utvannet. Omsetningen i perioden endte på 12,42 milliarder dollar. Ordreinngangen økte med ti prosent.

Mens skriver-, skanner- og programvaresalget (i det vesentlige konsulentinntekter) holder seg på et tilfredsstillende høyt nivå, sliter HP fremdeles med server- og måleutstyrssalget. Omsetningen falt med fire prosent i dette segmentet. HP planlegger å skille ut måleutstyrvirksomheten innen første halvdel av neste år.

Likefullt: Dette er det tredje kvartalet på rad HP overgår markedets forventninger på resultatsiden, mye takket være solid inntjening på PC-siden og betydelig bedrede marginer i salget av måleutstyr.

I forkant av fremleggelsen av halvårstallene, som ble rapportert etter børsens stengetid mandag, sendte Wall Street HP-aksjen opp 5,4 prosent til 88,75 dollar. I handler etter offentliggjøringen av tallene sank aksjen marginalt til 88,625 dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.