BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bygger nytt bredbånd på Romsås

SmartCall valgte IBM som underleverandør til selskapets utbygging av ny infrastruktur til 2.500 husstander på Romsås. Avtalen har en verdi i overkant av 16 millioner kroner, sier administrerende direktør i IBM Norge, Endre Rangnes (bildet).

Frode Eriksen
10. okt. 2001 - 14:12
SmartCall



NBBLOBOS

Trond Nedregårddigi.no

IBM


SmartCalls investering på Romsås er i realiteten selskapets demolab for de nye løsningene som selskapet håper å kunne selge til flere av de tilsammen 400.000 husstandene som er tilknyttet OBOS og NBBL.

- IBM vil bistå oss med løsninger som gjør det mulig for de nærmere 8.000 beboerne å ta i bruk nye digitale tjenester svært raskt, sier Nedregård, i en pressemelding. - Vi ser på utbyggingen av digitale tjenester på Romsås som grunnsteinen i en større satsning. IBM har en klar strategi på at vi skal delta aktivt i nye markeder, sier administrerende direktør i IBM Norge, Endre Rangnes, i samme pressemelding.

Det bygges fire separate nett; bredbånd, digital kabel-TV, strøm og telefoni. Datahastigheten som tilbys er på 10 Mb/s. - Med dette prosjektet tar vi Samferdselsdepartementet på alvor. Vi gjør høyhastighets IKT-infrastruktur tilgjengelig for alle grupper i dette lokalsamfunnet og lar beboerne selv eie nettet, sier Nedregård.

Tjenestene vil i første rekke tilbys Emanuelfjell borettslag, Orremyr borettslag, Ravnkollen borettslag, Røverkollen borettslag, Svarttjern borettslag og Tiurleiken borettslag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.