BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cable & Wireless klar for oppkjøp

Deutsche Telekom skal være interessert i å kjøpe britiske Cable & Wireless. Rykter i markedet før helgen førte til at CW-aksjen steg med 13 prosent til ny rekordnotering på Londonbørsen til 920 pence, som gir en kapitalisert verdi på 35,6 milliarder amerikanske dollar, eller 267 milliarder kroner...

11. jan. 1999 - 09:26

Deutsche Telekom (DT), som er Europas største teleoperatør, har så langt ikke kommentert meldingene om at selskapet skal være interessert i den nest største teleoperatøren i Storbritannia, Cable & Wireless (CW). Ryktene førte i hvert fall til at CW-aksjen føk i været før helgen og satte ny rekord i London.

CW er for tiden uten opppsjef etter at Dick Brown sluttet i desember for å overta sjefsstolen i amerikanske Electronic Data Systems Corporation. Slikt er alltid egnet til å skape usikkerhet i markedet.

Deutsche Telekom er for tiden midt i en tysk priskrig på sitt hjemmlige telemarked og har behov for å vokse internasjonalt for å unngå at selskapet blir mindre som følge av tapte markedsandeler. Selskapet har på ett år mistet 30 prosent i markedet for internasjonal telefoni til over 80 rivaler.

Analytikere ser ikke bort fra at det kan være røyk uten ild i dette tilfellet, men Stuart Jeffrey i Daiwa Europe sier til Bloomberg at et bud på CW fra Deutsche Telekom ville være et sterkt signal, siden det også ville gi telealliansen Global One, der Deutsche Telekom inngår, et fotfeste i Asia gjennom CWs majoritetseierskap i Hong Kong Telecom.

Deutsche Telekom har så langt gjort lite utenfor Tyskland, om en ser bort fra Global One. Et oppkjøp av CW vil imidlertid kreve regulatoriske godkjennelser fra en rekke myndigheter før kjøpet kan finne sted, siden CW-porteføljen er såpass omfattende og spredt internasjonalt. Blant de myndigheter som ville ønske å ha et ord med i laget er flere i Karibien, foruten kinesiske og britiske.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.