RESULTATERFINANS

Capellas formelt ansatt som ny WorldCom-sjef

Tidligere Compaq-sjef Michael D. Capellas takket til slutt ja til å overta som CEO i kriserammede WorldCom.

15. nov. 2002 - 14:29
WorldCom IncMichael D. Capellas

Les om WorldCom-skandalen:

Cappelas ble president i Hewlett-packard etter å ha ledet Compaq i fusjonsprosessen med Carly Fiorinas selskap. Han har et rykte på seg som en godt strukturert leder som hele tiden er på jakt etter muligheter til å kutte kostnader, har evne og vilje til å fatte beslutninger om rasjonaliseringstiltak og er sterkt fokusert på å selge tjenester.

Nye WorldCom startet jakten på ny toppsjef i september. I juli søkte selskapet konkursbeskyttelse under det såkalte Chapter 11-regelverket etter at det var avdekket 3,85 milliarder dollar i skjulte kostnader for å sminke de begredelige regnskapstallene for 2001 og inneværende års førstekvartal. I august ble ytterligere et ukjent tap på 3,33 milliarder dollar avdekket i regnskapene, og denne måneden ble det kjent at resultatet trolig vil bli forverret med enda to milliarder dollar...

Michael D. Capellas første uttalte prioritet i det tunge arbeidet han nå begynner på, er å få kontroll på selskapets enorme gjeldsbyrde på 41 milliarder dollar. Håpet er at WorldCom kan gjenoppstå som et sunt selskap innen midten av 2003.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.