RESULTATERFINANS

Carnegie på NetNet-jakt

Mandag overtar Carnegie Stockholm handelen i NetNet International. Selskapet vil fra samme dag handles i svenske kroner. Carnegie vil ventelig være på jakt etter NetNet-aksjer for å øke spredningen av aksjene.

Jørgen Christiansen
15. jan. 1998 - 18:21

NetNet International har tidligere valgt Carnegie som lead manager i forbindelse med emisjon og notering på O-listen i Stockholm.

Etter det digi.no erfarer vil selskapet hente inn mellom 30 og 50 millioner dollar i prosessen. Pengene skal brukes på videre ekspansjon, med stor sannsynlighet hovedsaklig i Øst-Europa.

Det er ventet at årsresultatet for 1997 vil foreligge i midten av mars. Prospektet vil ikke foreligge før resultatet er godkjent.

NetNet International er siden nyttår omsatt i gråmarkedet på kurser mellom 20,5 og 23 dollar på små volumer. Det er Aros Securities som har hatt ansvaret for handelen i selskapet, som har en kapitalisert verdi i dag på 85,8 millioner dollar.

På eiersiden finner vi Carl Stockman (eies bl.annet av Jan Carlzon) med omtrent 20 prosent, Israelske Ribadeo (eies av Torsten Press - tidl. Kinnevik-direktør) med 12-13 prosent, Per Saxegaard (plasserte NetCom på børs for Orkla Finans) med 8 prosent, Engebret O. Fekene (selvstendig investor, jobber sammen med Jan Haudemann Andersen og investerer via selskapet Storeskaar) med 5 prosent og Børge Granli (Gründer og ex. NetCom) med 4 prosent.

Det vil være naturlig å forvente at Carnegie vil ønske å dra opp omsetningen i NetNet for å øke spredningen før børsnotering i Stockholm.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.