JUSS OG SAMFUNN

CD-selgere danner nettselskap

Nedgangen i tradisjonelt CD-salg har fått seks store amerikanske CD-kjeder til å gå sammen om en Internett-satsing som vil tilby nedlasting av musikkspor over web.

Øystein Kvistad
27. jan. 2003 - 10:32
Echo Inc.



Les mer om de ulike fildelerne:

MusicNetpressplay


Ved å gå sammen i et felles nettselskap og bygge opp en tjeneste helt fra scratch, tror selskapene bak Echo at man vil kunne forhandle seg frem til enda bedre avtaler med plateselskapene enn de klarer i dag.

- Det synes klart at de tradisjonelle musikkjedene trues av digital musikkdistribusjon, sier Gartner-analytiker P.J. McNealy til WSJ.com, og legger til at han tror Echos styrke nettopp vil være at så mange selskaper er med. Det spørs likevel om initiativet kommer tidlig nok - Wherehouse søkte for eksempel konkursbeskyttelse (Chapter 11) i forrige uke, mens Best Buy har uttalt at man vil stenge over 100 av sine Musicland-butikker. Echos arbeid med å få på plass lisensieringsavtaler med de store plateselskapene vil imidlertid kunne ta uker, kanskje måneder, og det er ikke sikkert alle medlemmene i konsortiet lever så lenge.

Dessuten - med en gang Echo kan starte å dele ut musikkspor mot betaling til sine brukere, så må de fremdeles konkurrere mot de som driver gratis fildeling over KaZaA eller andre tjenester.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.