BEDRIFTSTEKNOLOGI

Celeron mobil for første gang

Intel lanserte mandag de første Celeron-prosessorene beregnet for bærbare PC-er. I tillegg lanserte selskapet nye Pentium II-prosessorer med integrert hurtigminne. Også disse er av den mobile typen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. jan. 1999 - 13:58

Intel har utvidet sitt tilbud av mobile prosessorer. Selskapet lanserte i går to nye, mobile Pentium II-prosessorer i tillegg til de to første mobile Celeron-brikkene.

Prosessoren Mobil Pentium II PE. <i>Foto:  Intel</i>
Prosessoren Mobil Pentium II PE. Foto:  Intel

De mobile Pentium II-prosessorene kommer i hastigheter på 333 og 366 MHz, de høyeste klokkehastighetene på mobile prosessorer fra Intel hittil. Mer spesielt er det at det sekundære hurtigminnet nå er integrert på den samme silisiumbrikken som selve prosessoren - tilsvarende det man finner i Celeron. Men de nye Pentium II-prosessorene har dobbelt så stort hurtigminne - 256 kB - noe som betyr at ytelsen øker ytterligere.

En annen nyhet ved disse nye Pentium II-prosessorene er at de ikke benytter Slot 1-grensesnittet, men en kulegitterpakke (BGA - Ball Grid Array) som gjør at brikkene ikke er høyere enn 2,5 millimeter. Dette gjør det mulig å lage enda flatere PC-er. I tillegg skal effektforbruket til prosessorene være lavere enn tidligere utgaver.

Også de eldre 266 og 300 MHz-utgavene er blitt oppgradert til det nye designet med 256 kB sekundært hurtigminne på prosessorbrikken. Disse heter nå henholdsvis Pentium II 266PE og Pentium II 300PE.

Mobil Intel Celeron, den første Celeron-prosessoren for bærbare PC-er. <i>Foto:  Intel</i>
Mobil Intel Celeron, den første Celeron-prosessoren for bærbare PC-er. Foto:  Intel

Pris i kvanta på 1000 enheter for 266PE, 300PE, 333 og 366-modellene er henholdsvis 187, 321, 465, and 696 dollar.

Intel lanserte mandag også to mobile Celeron-prosessorer, de første av sitt slag. Brikkene vil ha en klokkehastighet på 266 eller 300 MHz og er som vanlig utstyrt med 128 kB sekundært hurtigminne på selve prosessorbrikken. Brikkene koster henholdsvis 106 og 187 dollar. Begge prisene gjelder kvanta på 1000 enheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.