RESULTATERFINANS

Cell fossblør penger

Det svenske Internett-konsulentselskapet Cell tapte nesten en krone for hver fjerde de omsatte for i tredje kvartal. Likevel fokuserer selskapet på fortsatt sterk vekst.

25. okt. 2000 - 09:03

Det svenske Internett-konsulentselskapet Cell har gjennom årene vokst seg store på aggressive oppkjøp, blant annet av norske New Media Science og det store svenske IT-konsulentselskapet Mandator.

Men veksten har dessverre en svært uheldig pris. På en omsetning på 320 millioner kroner i tredje kvartal, tapte Cell 85 millioner kroner. Så langt i år har Cell tapt 136 millioner. I tredje kvartal i fjor, både for seg selv og med Mandator, hadde Cell et lite overskudd.

Razorfish meldte nylig om problemer fordi så mange av Internett-butikkene sliter og har redusert sin oppdragsmengde.

Cell har nå 2114 ansatte spredd i 15 land, noe som er en økning på 45 prosent siden i fjor. Mye av dette skyldes oppkjøpet av Mandator i mai. Halvparten av de ansatte jobber utenfor Sverige.

Men til tross for tapene, sier Cell at de fremdeles fokuserer på ekspansjon. Underskuddet forklares med integrasjonsarbeidet mellom Cell og de oppkjøpte selskapene. Selskapet forteller også at belegningsgraden på deres konsulenter er 10 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor og at man sliter med mange utsatte prosjekter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.