RESULTATERFINANS

Cell solgt til tyske Pixelpark for 19 milliarder kroner

Det svenske Internett-konsulentselskapet Cell og IT-konsulentene Mandator rakk akkurat å fusjonere før de solgte seg til tyske Pixelpark.

Einar Ryvarden
22. mars 2000 - 13:27

Cell Network har selv vært en grådig oppkjøper, men nå blir selskapet selv kjøpt opp. Blant annet har det svenske selskapet kjøpt New Media Science her i Norge etter at disse fusjonerte med Digital Hverdag.

Selskapet er midt i en fusjon med IT-konsulentselskapet Mandator og her i Norge er det blant annet ikke bestemt hvem som skal bli toppsjef. Men i formiddag kom meldingen: Det største Internett-konsulentselskapet i Tyskland, Pixelpark, fremsetter nå et tilbud på kjøp av alle aksjene. Prisen Pixelpark betaler i med sine egne aksjer utgår en verdi på 19,4 milliarder kroner.

Kjøpstilbudet fra Pixelpark gir er 21 prosent høyere enn børskursen på Cell/Mandator, men det har det tyske selskapet råd til. For selv om Internett-selskaper er høyt verdsatt i Sverige er det enda bedre i Tyskland: Pixelpark er verdsatt til 44 millioner kroner pr. ansatt, skriver Dagens Næringsliv.

Med oppkjøpet av Cell/Mandator får Pixelpark 2.300 ansatte spredd over hele Europa og vil ha en børsverdi på 45 milliarder kroner.

- Målet er å bli det største Internett-konsulentselskapet i Europa, forteller en svært fornøyd Bente Sollid, fungerende sjef Cell Norge til digi.no. Dessuten er vi på vei inn i USA, vi har allerede etablert oss i New York og har 50 ansatte der. Her i Norge skal vi ansette 60 nye i løpet av året.

Hvis alle eierne sier ja, forsvinner både Cell og Mandator-navnet til fordel for Pixelpark. Om det tyske selskapet stryker børsnoteringene i Stockholm er ukjent.

Oppkjøpene i Internett-konsulentbransjen er delvis drevet av de høye aksjekursene selskapene har som gjør det billig å bytte til seg mindre konkurrenter. Men muligheten til å hjelpe store internasjonale kunder med kontorer i mange land er selskapenes eget hovedargument.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra