BEDRIFTSTEKNOLOGI

Chrome får redusert plattformstøtte

Nok er nok, sier Google.

Windows XP er blant operativsystemene som snart ikke lenger vil bli støttet av Google Chrome.
Windows XP er blant operativsystemene som snart ikke lenger vil bli støttet av Google Chrome. Bilde: Jeff Christensen/Getty Images/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. nov. 2015 - 08:54

Google tilbyr i dag nettleseren Chrome til en del eldre utgaver av Windows og OS X som ikke lenger støttes av henholdvis Microsoft og Apple. Men snart vil dette tilbudet ta slutt.

I går kunngjorde Google at Chrome-støtten for Windows XP og Vista, samt OS X 10.6, 10.7 og 10.8, vil opphøre fra og med april 2016.

XP og Snow Leopard

Windows XP ble utgitt i 2001, men Microsoft sluttet å støtte operativsystemet først i april i fjor. Windows Vista er fra 2006. Microsofts støtte for dette operativsystemet vil først utløpe i april 2017. Men det trolig svært få som fortsatt bruker Windows Vista.

OS X-utgavene som Google nå ha valgt å fase ut støtten for, er betylig nyere. OS X 10.6 Snow Leopard kom i 2009, mens OS 10.8 Mountain Lion kom så sent som i 2012.

Google understreker at Chrome ikke vil slutte å fungere på disse plattformene, men installasjonen etter april 2016 ikke lenger motta sikkerhetsfikser og andre oppdateringer.

De nyeste utgavene av både Firefox og Opera tilbys fortsatt til de fleste av de nevnte utgavene av Windows og OS X. Opera krever dog OS X 10.7 eller nyere.

Bakgrunn: Vi glemmer ikke XP 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra