BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cinet kaster ut Microsoft

Cinet har gjort en avtale med Lotus / IBM om å bundle Lotus Smartsuite på sine "SOHO" (small office home office) i tillegg til for Microsoft Works. Men kundene får begge deler.

Pål Leveraas
5. sep. 1996 - 17:05

Avtalen mellom Cinet og Lotus ble signert i forrige uke. Den vil sannsynligvis være effektiv fra oktober, mener adm dir Svein Smith-Meyer i Lotus Development Norge.

Istedet for -- eller i praksis i tillegg til -- startprogrammene i Microsoft Works får dermed Cinets hjemmedatakunder den fulle "office"-pakken Smartsuite, som inneholder tekstbehandleren Wordpro, regnearket Lotus 123, databasen Approach, presentasjonsprogrammet Freelance og kalenderprogrammet Organizer.

Administrerende direktør Øystein Moan i Cinet sier at hjemmemarkedet er strategisk lite viktig for selskapet. Bare fem prosent av selskapets omsetning kommer fra dette segmentet.

-- Dette er en ny satsning mot mindre bedrifter og hjemmemarkedet. Vi har satt seg som mål å få det inn på 7-9.000 maskiner frem til 1.7.1997. Da er målet at Cinet og kundene skal være så fornøyd med Smartsuite at Cinet velger å gå for Smartsuite på bred front, fremfor å fornye avtalen med Microsoft om Works og Office, sier Stein Normann i Lotus.

-- Vi har en avtale på Works frem til 1.7, men det har vi også på SmartSuite, sier Tor Westerheim, markedssjef i Cinet PC. Han regner imidlertid med at Cinet vil fortsette med SmartSuite, da dette er et strategisk produktvalg for selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra