BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cinet reagerer kraftig på annonse

Datavarehuset har i de siste to ukene hatt en annonsekampanje med budskapet "Kjøper en PC fra IBM, Cinet, AST eller hvilken som helst annen Intel-basert PC, så har du en gammeldags maskin i 1997". Cinet AS har reagert kraftig på denne uttalelsen og har igjennom sin advokat sendt et brev til Datavarehuset samt Forbrukerombudet med krav om at kampanjen umiddelbart blir stoppet.

Sigvald Sveinbjørnsson
27. nov. 1996 - 10:00

Cinet AS har reagert kraftig på Datavarehusets siste reklamekampanje, som hevder at hvis man kjøper en PC fra IBM, Cinet, AST eller hvilken som helst annen Intel-basert PC, vil man i løpet av neste år ha en gammeldags maskin. Årsaken til reklamekampanjen skal være at kun Datavarehuset tilbyr den nye ATX standarden for hovedkort i sine PC produkter, og at det er ATX baserte maskiner som blir fremtidens PC'er.

Via sin advokat har Cinet AS sendt et brev til ledelsen i Datavarehuset samt Forbrukerombudet med krav om at reklamekampanjen umiddelbart blir stoppet på grunnlag av det Cinet mener er feilaktige opplysninger.

- Cinet har siden mars 1996 levert ATX baserte løsninger, og samtlige av Cinets PC arbeidsstasjoner benytter idag ATX standarden. Derfor mener vi at Datavarehuset sprer feilaktige opplysninger. Påstanden i seg selv er også latterlig, sier Eirik Staff, markedsdirektør hos Cinet.

Kampanjen er nå stoppet av naturlige årsaker, og Datavarehuset har satt rådgivere med kompetanse innenfor feltet i gang med å se nærmere på saken.

- Datavarehuset ser det hele på en annen måte, og mener at vi ikke har spredt feilaktige opplysninger til forbrukeren. Vi mener også at det er feil at Cinet har levert maskiner basert på ATX siden mars i år, sier Jan Erik Halvorsen, markedsdirektør hos Datavarehuset. Han ønsker ikke å kommentere denne saken videre før den har vært gjennom grundigere undersøkelser.

ATX standarden er et nytt fysisk format for PC hovedkort, som skiller de forskjellig enhetene i de tradisjonelle hovedkortene opp i enheter. Standarden er i hovedsak beregnet mellomstore datamaskiner, såkalte Tower modeller, og egner seg lite til små datamaskiner der hovedkortet er en del. Kraftige server løsninger med multiprosessorer vil heller ikke benytte seg av denne standarden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.