BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco kjøper spesialist på brikker til høyhastighetssamband

StratumOne kjøpes for 435 millioner dollar i aksjer. Selskapet ble etablert i 1997, har 78 ansatte, og har ennå ikke tjent penger.

Eirik Rossen
30. juni 1999 - 09:36

Forklaringen er at Cisco trenger teknologien til framtidige svitsjer for høyhastighets fiberoptisk samband, med båndbredde på 10 Gbps. StratumOne konstruerer brikker som vil danne kjernen i neste generasjons høyhastighetsnettverk, og kjøpes for sin strategiske verdi.

StratumOne har spesialisert seg på en teknologi kjent som SONET (synchronous optical network) i USA, og SDH (synchronous digital hierarchy) i Europa. 10 Gbps-produktene til selskapet retter seg mot en nettverkstype kjent som OC-192.

Toppsjef Vijay Parikh i StratumOne sier til Wall Street Journal at teknologien betraktes som så viktig, at de fleste leverandørene ville foretrekke å eie den, framfor å kjøpe den i markedet. Han fryktet derfor at markedet for StratumOnes produkter derfor ville bli forholdsvis begrenset, hvis han ikke gikk med på et oppkjøp.

Ifølge Electronic Buyers' News kommer ikke Cisco til å tilby StratumOne-produkter til sine konkurrenter.

Oppkjøpet skal regnskapsføres som et interessefellesskap og fullføres innen oktober i år, som er utgangen av første kvartal i Ciscos avvikende regnskapsår. Det er Ciscos sjette oppkjøp i år, og nummer 36 i alt. Oppkjøpet er godkjent av styrene i begge selskapene, under forutsetning av offentlig godkjenning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.