BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ciscos 35. oppkjøp forener telefoni og IP

Fram til april i år var det investert til sammen 36,5 millioner dollar i TransMedia som lager overgangssvitsjer mellom telefoni og IP-nett. Cisco kjøpte nettopp selskapet gjennom et aksjebytte verdt opptil 450 millioner dollar.

Eirik Rossen
18. juni 1999 - 16:42

Oppkjøpet er Ciscos trettifemte.

TransMedia Communications ble opprettet i fjor da et par risikovillige investorer bladde opp 7,5 millioner dollar for en gruppe unge menn som ville lage en ny type svitsjer som kunne sende tale frem og tilbake mellom et IP-nettverk og et vanlig telefoninett. Pengene ble brukt til å utvikle produktet Media Gateway for å kople sammen kretssvitsjede og pakkesvitsjede nett. I april i år ble flere investeror trukket inn. Til sammen bidro de med 29 millioner nye dollar.

Media Gateway-teknologien er midt i blinken for Ciscos nye profil - selskapet som sikrer overgangen fra kretssvitsjede til pakkesvitsjede nett og forener alle tjenester, det vil si alt som har med tale, data og multimedia å gjøre, i ett felles nett.

Det er på grunn av denne satsingen at Telenor valgte Cisco som partner i sitt FSN-prosjekt (full services network - se peker til relatert artikkel). Cisco sier de hadde tilsvarende teknologi på tegnebrettet, men valgte TransMedia som tilbyr større kapasitet og lavere kostnader.

TransMedia forener signaler fra standard telefoni, ISDN, ATM og IP. Media Gateway-utstyret selges til televerk som gradvis vil avskaffe dagens fordeling av tjenester på ulike nettverk, til fordel for ett felles nettverk. Med Media Gateway kan de bygge et felles IP-basert stamnett, mens det eldre telefonnettet nedgraderes til aksessnett til IP-nettet.

TransMedia har 66 medarbeidere, i hovedsak hentet fra høyteknologibedrifter som Nortel, Cisco, 3Com og AMD.

Oppkjøpet er godkjent av ledelsen i begge selskapene, og ventes å bli fullført seinere i år.

I Ciscos pressemelding anslås transaksjonens verdi til 407 millioner dollar. Ifølge Wall Street Journal er den verdt opptil 450 millioner dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra