RESULTATERFINANS

CNET kjøper Silicon.com

CNET Networks overtar de britiske restene av Silicon Media Group som eier og drifter teknologinettstedet silicon.com. Overtakelsen skal sluttføres i denne måneden.

6. aug. 2002 - 08:23
Meldingen om overtakelsen

Ifølge Net Imperative, som har intervjuet ZDNETs britiske markedssjef Susan Rundell, ligger prisen sannsynligvis rundt 5 millioner pund. Den engelske teknologiavisen The Register skriver på sitt sedvanlige syrlig vis at flertallet av de 53 Silicon.com-ansatte blir overtallige som følge av avtalen. Trolig blir det ikke funnet plass for mer enn 20 av Silicon-journalistene i en ny CNET-kontekst.

Både Silicon.com og CNET er nettaviser som utelukkende retter seg mot IT-proffer og dataverdenens beslutningstakere. CNET sier de vil satse videre på Silicon.coms corporate/business-fokus og har som mål å bli den første pan-europeiske nettavis som kun dekker Europas teknologi-industri.

- Silicon.com passer som hånd i hanske for våre lokale ZDNet-nettsteder i Frankrike, Tyskland og UK, sier Freddy Mini, senior vice president og Europa-sjef for CNET Networks International Media.

- Internett er blitt primærkilden for IT-proffer og beslutningstakere det være seg for å lese nyheter, sammenlikne priser og teknologier, og foreta annen research, istemmer lederen for CNETs internasjonale satsing, Art Fatum som ser for seg at Silicon. com vil bidra til å styrke selskapets merkevare og markedsposisjon i de europeiske markedene.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.