BEDRIFTSTEKNOLOGI

CNN velger "norsk" sikkerhet

Sait-Stento, resultatet av fusjonen mellom belgiske SAIT-RadioHolland og norske Stento ASA i mai 2000, skal levere sikkerhetssystemene til CNNs hovedkontor i Atlanta.

15. nov. 2001 - 15:37


Liselott Kilaas


CNN er ikke den første prestisjekunden Sait-Stento har fått i USA. Nylig inngikk det norsk-belgiske selskapet også avtaler om å levere kommunikasjons- og sikkerhetsløsninger til blant andre den amerikanske marine, kongressbygningen på Capitol Hill og U.S. Federal Reserve Bank.

Medieselskapet vil bruke Stentos digitale interkommunikasjonssentral AlphaCom både på hovedkontoret og ved datterselskapet Turner Broadcasting System. CNN har et fire etasjer stort parkeringshus der Sait-Stentos alarmstasjoner installeres ved trappene, heisene og alle inngangene.

Sikkerhetsløsningene gjør det mulig for selskapets sikkerhetstjeneste å tillate besøkende å gå inn på hovedkontoret eller å nekte dem å gjøre det. Hvis et adgangskort ikke fungerer eller vedkommende av andre grunner nektes adgang, blir det automatisk foretatt en oppringning gjennom AlphaCom til den sentrale sikkerhetstjenesten. Så snart oppringningen skjer, trer et lukket videosystem i funksjon for å overvåke det aktuelle område der vedkommende befinner seg. Sikkerhetstjenesten kan da se og snakke med personen som ønsker adgang og avgjøre om vedkommende skal få slippe inn eller ikke, eventuelt sende en vakt til stedet.

Administrasjonen til Sait-Stento-konsernet er lokalisert i Belgia mens hovedkontorene for forretningsområdene er lokalisert i Brüssel, Oslo og Hamburg med datterselskaper i resten av verden, deriblant altså i USA. Gruppen har nesten 2000 ansatte og er notert på både Euronext-børsen (ticker: SAIT) og Oslo Børs (SAI). Sait-Stento har tre forretningsenheter: Wireless Solutions, Wireless Network Integration, og Communication and Security Systems - og har dessuten en 50 prosent eierinteresse i selskapet EMG EuroMarine Electronics GmbH i Hamburg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.