BEDRIFTSTEKNOLOGI

COM+ kun for Windows

Microsoft har i det stille avsluttet alle forsøk på å gjøre selskapets komponent-objektmodell til en kryssplattform standard.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. feb. 1999 - 09:10

Ifølge James Utzschneider, en av direktørene i Microsofts enhet for applikasjonsutvikling, har interessen for COM (Common Object Model) på andre plattformer enn Windows, vært liten - til tross for kraftig markedsføring fra Microsofts sin side.

Ved hjelp av Software AG og Digital, ble det laget utgaver av Microsofts programmeringsinfrastruktur til Sun Solaris og Digital Unix i henholdsvis 1997 og 1998. Senere i 1998 skal Microsoft selv ha overtatt dette arbeidet, noe som ble sett på at selskapet ville øke innsatsen for kryssplattform COM. Men selv om COM+ har dukket opp i betautgavene av Windows 2000, er det ikke blitt startet noe betaprogram for COM+ for andre plattformer.

- For å flytte COM+ til andre plattformer, må vi se et marked, sier Utzschneider til IT Week. Markedet finnes ikke, derfor vil Microsoft i stedet fremme XML (Extensible Markup Language) som et mellomliggende dataformat for å koble sammen applikasjoner på forskjellige plattformer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.