BEDRIFTSTEKNOLOGI

Communicator i beta for Apple og Unix

Mens Netscape Communicator ble sluppet i beta for Windows 95- og NT før jul, er den nå klar i public beta for Apple og Unix. Dermed bekrefter Netscape som best på støtte flere plattformer. Konkurrenten Microsoft brukte seks måneder på å produsere Mac-versjonen av Explorer 3.0.

Jens Kanden
24. feb. 1997 - 12:00

Netscape Communications Corp. la søndag ut Netscape Communicator, som inneholder Navigator 4.0, i public beta for Apple- og Unix-plattformen. Selskapet la også ut endelig betaversjon av SuiteSpot 3.0.

Med søndagens tilgjengelighet av Communicator for Apple og Unix, viser Netscape sin dedikasjon til tverrplattformstøtte noe selskapet bruker til å differensiere seg i forhold til konkurrenten, Microsoft. Med Internet Explorer 3.0 tok det rundt seks måneder før det kom en Mac-versjon.

Netscape har lovet endelig versjon av Communicator i andre kvartal.

- Vi regner med å ha ferdig versjon av Communicator en gang i april, forteller Haakon Kayser, daglig leder i Nocom Norge AS - norsk importør av Netscapes produkter.

Microsoft ventes å slippe betaversjon av Explorer 4.0 en gang i løpet av mars. Selskapet har fremdeles ikke gitt noe endelig signal om tilgjengelighet av Explorer 4.0 for andre plattformer.

Dermed er det klart at Netscape har et klart forsprang på hovedkonkurrenten med neste generasjon Internett-programvare. Communicator inkluderer neste versjon av nettleseren - Navigator, HTML-redigeringsverktøy, e-post programvare, og gruppevare. En profesjonell utgave vil også inneholde kalenderfunksjonalitet og administrasjonsmuligheter.

- Communicator vil koste rundt 600 kroner i Norge, sier Dag Bunæs, produktsjef for Netscape-produkter hos Nocom. Til sammenligning koster Navigator 3.0 500 kroner.

- Den profesjonelle utgaven vil komme på rundt 800 kroner. Prisene gjelder én lisens uten dokumentasjon og er eksklusive mva. Legg til ca 200 kroner for dokumentasjon, forteller Bunæs og understreker at dette er circa-priser fordi Nocom ikke har fått de endelige prisene av Netscape.

Bunæs fremhever at det er rabatter å oppnå for selskaper som kjøper mange lisenser. En 10-pakning vil koste rundt 450 kroner eks. mva pr. lisens. Kjøper man over 250 lisenser kan man oppnå priser på langt under 400 kroner pr. lisens. Innen 1. april kan brukere kjøpe tidligere versjon av Navigator og oppgradere vederlagsfritt.

http://www.netscape.com/comprod/products/communicator/index.html>Her kan du laste ned Communicator i betautgave.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra