RESULTATERFINANS

Compaq-aksjen ned 23 prosent

Det kraftige fallet mandag var reaksjonen på varslet fredag kveld om at overskuddet i første kvartal ville bli halvparten så stort som forventet.

Eirik Rossen
13. apr. 1999 - 01:01
digi.noCompaq


Wall Street JournalEckhardt Pfeiffer


Amerikanske analytikere prøver nå å danne seg et bilde av hvor mye av den manglende omsetningen som kan føres tilbake til maskintyper som Compaq overtok da de kjøpte Tandem og Digital. I det ligger en antakelse om at Compaqs problemer ikke har med PC-er å gjøre, men skyldes at det er vanskeligere å få synergi fra fusjonene enn ledelsen tidligere har gitt uttrykk for.

Hvis Compaqs problemer viser seg å være strukturelle, kan ledelsen stå overfor et verre troverdighetsproblem enn det den misvisende annonsen om selskapets leveranser av Internett-tjenere har reist (se peker til egen artikkel, i høre marg).

Andre problemstillinger knytter seg til reorganiseringen av salgskanalene fra forhandlersalg til direktesalg. Dette betraktes som et nødvendig trekk, men realiseringen har ikke virket like overbevisende på alle. Blant annet pekes det på problemer knyttet til kundens mulighet til å sammenlikne priser på identiske maskiner, og vite at tilbudet ett sted er det beste man kan få.

Ifølge Reuters har flere analytikere på Wall Street nedgradert sine vurderinger av Compaq-aksjen.

Compaqs fall trakk PC-leverandører andre med seg i fallet, blant dem Dell (ned 4,7 prosent) og Hewlett-Packard (ned 5,3 prosent). Intel falt 6,5 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.