RESULTATERFINANS

Compaq i minus - igjen

For første gang faller PC-salget og det synes i Compaqs regnskaper. Etter et kvartal med et lite overskudd, er det atter underskudd.

26. juli 2001 - 12:09
CompaqMichael D. Capellas

Omsetningen falt 17 prosent fra andre kvartal i fjor og havnet på 8,45 milliarder dollar.

Dermed er resultatet tilbake under streken fordi både salget av PC-er og tyngre servere faller. Ferske tall fra Gartner Group og IDC viser at det globale PC-salget faller for første gang (les saken: PC-salget faller for første gang).

I tillegg til de nye underskuddene har Compaq mistet tittelen verdens største PC-produsent til Dell. Og Dell tjener fremdeles penger. Det er særlig salget til privatkunder som har sviktet (les saken: Dell, ikke Compaq, er størst i PC-verden).

Capellas har gjort to grep for å stramme inn: Det ene er å kutte ut prosessorfamilien Alpha som aldri ble noen stor Intel-konkurrent. Det andre er å si opp 8500 ansatte (les saken: Compaq gir opp Alpha).

Men selskapet selger fremdeles gjennom distributører og har ikke klart å stoppe kundeflukten til Dell som selger direkte. Capellas lover likevel at PC-divisjonen skal være i pluss i løpet av fjerde kvartal. Men tredje kvartal blir også svakt, spår Compaq - i likhet med blant andre Microsoft.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra