BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq kutter distributører - i USA

Som et ledd i kampen mot Dell skjærer Compaq antallet distributører ned til fire. Kuttene begrenser seg til USA, sier Asbjørn Søgstad, markedsdirektør i Compaq Norge, men kan ikke gi noen fremtidige garantier for Norge.

Einar Ryvarden
10. mai 1999 - 16:15

Ringvirkningene av Dells direktesalg brer seg langsomt, men sikkert gjennom databransjen. Compaq, verdens største PC-leverandør, har slitt lenge og tok i går et nytt skritt for å effektivisere sin distribusjon.

Beslutningen om å kutte antall distributører i USA fra 40 til 4 er det første restruktureringstiltaket Benjamin Rosen har offentliggjort etter at han som styreformann sparket Eckhard Pfeiffer i april. (Se peker i høyre marg til tidligere sak.)

Meningen er å bygge opp noen få, men mer effektive distributører som kan hjelpe Compaq å flytte deres maskiner fra fabrikk til butikker eller direkte til kunder. Compaq selger foreløpig bare sin enkleste PC-serie direkte, men både den amerikanske og norske forhandlere frykter et generelt direktesalg. (Se tidligere saker i høyre marg)

- Kuttene skjer bare i USA og har ingen innflytelse her i Europa. Her jobber vi etter den samme modellen som i alle år. Men jeg kan selvfølgelig ikke gi noen garantier for fremtiden, sier Asbjørn Søgstad, markedsdirektør i Compaq Norge til digi.no.

Compaqs fire amerikanske distributører er Ingram Micro, Tech Data, Merisel og CompuCom. Skulle Compaq kutte til ned til de samme distributørene i Norge, lover dette dårlig for CHS, tidligere Santech Micro Group.

- Det er vi og PC Lan som er de to største Compaq-distributørene i Norge, så jeg er ikke så nervøs for fremtidige kutt, sier Tom Ivar Solbakken, administrerende direktør i CHS Norge

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.