BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq lanserer kjøkken-PC

Krigen om skrivebordet er over. I går kveld lanserte Compaq en serie nye hjemme-produkter, blant annet en PC for kjøkkenet.

16. aug. 2000 - 08:09
Compaq iPaq Home Internet Appliance IA-1. <i>Foto:  Compaq</i>
Compaq iPaq Home Internet Appliance IA-1. Foto:  Compaq

De store PC-selskapene Compaq og IBM sliter tungt. Samtidig som de forsøker å kopiere Dells direktesalgs-modell, har de to store PC-selskapene kastet seg rundt. For det nye markedet er ikke kontoret - her finnes det ikke nye kunder igjen.

Men selv i USA og Norden har bare rundt halvparten av alle husstander kjøpt seg PC. For dyr, for stor, for stygg og for vanskelig å bruke er kundenes svar når man spør dem hvorfor de ikke har kjøpt maskin.

Vis mer

Alle disse problemene har Compaq forsøkt å løse med en serie nye produkter selskapet overraskende lanserte i går kveld. I sentrum av lanseringen står iPaq Home Internet Appliance IA-1, LCD-skjerm med et tykt tastatur beregnet for sofaen eller kjøkkenet. Maskinen er primært en billig internett-terminal, for den har ikke harddisk. 

Men i motsetning til en rekke andre leverandører som forsøker å lansere nye typer maskiner for hjemmebrukere, har Compaq ikke gått helt av skaftet. Maskinene drives av Pocket PC (tidligere Windows CE) og selges sammen med et internett-abonnement fra Microsoft Network (MSN).
Prisen er det lite å si på: 900 kroner (100 dollar) mot at du binder deg til MSN i tre år. Dette er en lav pris, tatt i betraktning at du må betale for operativsystemet. De fleste andre leverandører har satset på gratis-alternativet Linux. Det er ikke klart om eller når Compaq planlegger lanseringer av IA-1 i Europa.

I tillegg til kjøkken-PCen lanserte Compaq tre andre produkter i serien de kaller iPaq. To av dem er lomme-produkter. Personal Audio Player er en MP3-lommespiller som i pris og funksjoner ikke skiller seg så mye fra konkurrentene. Compaq har også lansert iPaq Blackberry, en tekstpersonsøker for det amerikanske markedet.

Mer spennende er derimot iPaq Connection Point, en koblingsboks og trådløs basestasjon for hjemmebrukere. Boksen inneholder også et brannvegg-system som skal stoppe innbrudd og hacking.

Les også:


digi.no tester: Compaq iPaq
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra