BEDRIFTSTEKNOLOGI

Corel Office for Java

Corel Corporation satser sterkt på Java. Corel har flere prosjekter på gang hvor det utvikles rene Java-baserte applikasjoner. Allerede nå kan Corel forhåndsvise en Office-pakke med bl.a. WordPerfect, Quattro Pro og Corel Chart i rene Java-versjoner.

Gunnar Somby
31. okt. 1996 - 09:00

Corel Corporation, mest kjent for tegneprogrammet Corel Draw, kjøpte tidligere i år rettighetene til WordPerfect og Quattro Pro fra Novell Inc. Nå har de kastet loddet i Internett-kampen ved å satse på utvikling av Java-baserte versjoner av sine applikasjoner. Mens resten av verden stort sett har gått rundt og trodd at Java kun dugde til å lage morsomme små animasjoner til å pynte på websider, har Corel sett Javas fordeler.

- Java tilbyr virkelig så mange unike fordeler, det er maskinuavhengig, utbyggbart, modulært, og det kan lastes ned via nett. Derfor tror vi det er en viktig markedsmulighet som vi ønsker å utnytte før alle andre, sier Chris Biber, Corels Internet Technology Evangelist. Vi er sannsynligvis den mest pågående utvikler av Java-programmer blant alle større progamvareleverandører, fortsetter Biber.

Corel Office for Java vil inneholde WordPerfect, Quattro Pro, Chart, Presentasjonsprogram og sannsynligvis en PIM applikasjon. Allerede nå kan du selv teste programmet i en testversjon som lastes ned fra Corels webside. Forutsetningen er at du har en webleser med Java-støtte, f.eks. Netscape 3.0 eller Internet Explorer 3.0. Programmet slippes i betautgave i desember.

Corel ser nye modeller for salg og distribusjon av programvare som er skrevet i Java. Fordi Java-programvare kan fjernkjøres over nett, kan Internett-leverandører selge og levere programvare etter "video på bestilling prinsippet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.