BEDRIFTSTEKNOLOGI

Corels NC på nyåret

Det kanadiske programvareselskapet Corel, er snart klar med sin nettcomputer, Corel Video Network Computer, som skal kjøre Linux, frivareutgaven av Unix.

Jens Kanden
21. nov. 1997 - 12:02

Selskapet - kjent for Corel WordPerfect Suite 8 Professional, CorelDraw 8, og den mislykkede Java-implementeringen av kontorpakken sin - kommer på markedet med nettcomputeren utpå nyåret, forteller produktsjef Oliver Bendzsa.

Nettcomputeren er på størrelse med en bærbar PC og er en såkalt tynn klient, lagd utelukkende for å fungere mot en server i et nettverk. Likevel kan den fungere - selv om serveren skulle gå ned - gjennom en 500 MB diskbuffer som - temporært - lagrer informasjon og programmer.

Maskinvaren er bygget rundt 233 MHz Digitals RISC- prosessor StrongARM SA 110 og kommer med 32 MB minne - utvidbart til 64 MB.

Maskinen blir levert med en samling av multimedia- og kommunikasjonsprogrammer basert på Java for serveren, og brukeren kan skreddersy sin egen desktop, og ved hjelp av innebygget klientprogramvare kan maskinen benytte Microsofts utvalg av 32-biters applikasjoner.

I tillegg har den brønner for to PC-kort, innebygd høyttaler og mikrofon, og enten et V.34 modem eller en 10 Mbps Ethernet-tilkobling. Prisen skal presses under 1000 dollar og kommer til å falle betraktelig etter som salgsvolumet øker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra