BEDRIFTSTEKNOLOGI

Crackere angrep Symantec

Symantec ble mandag angrepet av crackere. Dette er litt spesielt siden Symantec er blant verdens største leverandører av antivirus- og sikkerhetsprogramvare...

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. aug. 1999 - 10:27
Natt til mandag ble nettstedet til Symantec utsatt for et crackerangrep. Forsiden på selskapets nettsted ble byttet ut med siden det er bilde av til høyre.

Ifølge BBC News hevder crackerne også at de har infiltrert Symantecs servere med en såkalt dataorm.

En noe uvant forside hos Symantec

Dette er et dataprogram som automatisk sprer seg til andre maskiner på et nettverk. Programmet kan også utføre mer alvorlige oppgaver, akkurat som et datavirus. Men Symantec benekter at selskapet er blitt utsatt for noe ormangrep.

Symantec sier i en uttalelse til BBC News at selskapet ikke er brydd over angrepet, til tross for at selskapet markedsfører seg som leder på sikkerhet innen innhold og Internett.

Aled Miles, Symantecs regionale direktør i Storbritannia og Irland, mener at det alltid vil være en risiko for slike angrep. Han sier at det viktige er hvor raskt et selskap greier å få nettstedet opp på beina igjen og tror ikke at angrepet har skadet selskapets omdømme.

Symantec har likevel varslet FBI som har igangsatt etterforskning av hendelsen. Dette burde ikke bli alt for vanskelig, siden de fem crackerne angivelig skal ha lagt igjen bilder av seg selv på serveren...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.