BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cracket: Microsofts antipirat-teknologi

Hackere har knekt Microsofts rettighetsstyring for Media Player, teknologien som ligger til grunn for selskapets erobringstokt innen Internettbasert musikk og video.

22. okt. 2001 - 09:49
Beale Screamer


Microsoft

- Vi har tatt høyde for at ingen teknologi og ingen DRM er 100 prosent sikker. Vi har forventet hacking, og har designet systemet for fornyelse, sier produktsjef Jonathan Usher til C Net.


Microsoft har jobbet hardt for å overtale musikkindustri og filmindustri til å benytte Windows Media. En av hovedpunktene i selskapets kampanjer er rettighetsstyringen i formatet. Slik rettighetsstyring lar plateselskaper eller andre innholdseiere bestemme hvordan innholdet skal brukes, om det skal gå an å kopiere det, hvor mange ganger det skal kunne spilles av og lignende.

DOS-programmet knekker kun filer som er bekyttet med den siste utgaven av Microsofts DRM, versjon 2, ifølge The Register. Dessuten fungerer det bare på filer som allerede er betalt av en gyldig bruker, siden programmet bruker informasjon fra en brukerlisens til å lure rettighetsstyringen.

Programmereren som står bak, skriver i et manifest at selv om Microsoft vil finne måter å beskytte seg mot programmet, så vil koden kunne gi andre et forsprang når det gjelder å knekke fremtidige utgaver av rettighetsstyringen.

Han skriver også at han ikke har noe imot rettighetsstyring som benyttes til å gi oss flere valg som innholdskonsumenter, men at all benyttelse som begrenser brukernes valg i forhold til privatkopiering og avspilling må bekjempes.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.