JUSS OG SAMFUNN

Ctr-Alt-Del politianmeldt

Domenepiratene i svenske Control Alt Delete er anmeldt til politiet av en av bedriftene de har registrert navnet til. Samtidig har selskapet gjort sitt første salg av en .com-adresse og leter nå etter en kjøper - gjerne norsk - til www.godjul.com ...

Sigvald Sveinbjørnsson
21. nov. 1996 - 17:00

Juristhuset i Stockholm har anmeldt Control Alt Delete (CAD) til politiet. Juristhuset var ett av fem selskaper som ble tilbudt å kjøpe sin "egen" com-adresse for 5000 dollar. Og nå har selskapet anmeldt CAD for "forberedelse til utpressing".

- Det er aldri gøy å bli politianmeldt, men de føler vel at de må gjøre dette ettersom de er jurister, sier Robert Boström i CAD. Han understreker at anmeldelsen ikke vil få noen konsekvenser for selskapets virksomhet. Det betyr at Control Alt Delete vil fortsette som før. De vil garantert sette sitt preg på førjuls-Sverige.

- Vi kan ikke se at vi gjør noe ulovlig, eller har gjort det. Derfor vil ikke denne anmeldelsen føre til at vi legger ned arbeidet vårt, sier han.

Samtidig som CAD er anmeldt til politiet, har selskapet også solgt sin første com-adresse. Det var Apolloresor som valgte å kjøpe www.apolloresor.com for 5000 dollar. Sytti prosent av disse pengene skal sendes til et veldedig formål. Control Alt Delete tilbød dem også å bruke pengene til "å utdanne sjefen i hva Internett er", men dette ble avslått.

- De syntes nok det var litt pinlig å kjøpe navnet, sier Boström.

Control Alt Delete har nå oppnådd begge de tingene de ville med com-adressene sine. De har fått oppmerksomhet og skapte debatt gjennom å bli politianmeldt. Og de har bevist at det ER et nordisk marked for handel med adressene, ettersom Apolloresor valgte å kjøpe sin. Nå har selskapet andre og kortsiktige planer.

- Vi sitter jo på www.godjul.com og den adressen bør det jo være et marked for i disse dager. Men vi må tenke raskt så vi rekker å få til noe innen det store julerushet starter. Det morsomste vil jo være å lenke det til et produkt på en eller annen måte, sier Boström.

CAD utelukker ikke at de vil prøve å få til et samarbeide med et norsk selskap - hvis de finner ett som kan ha nytte av adressen "godjul".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.