BEDRIFTSTEKNOLOGI

CyanogenMod klar i Google Play

Åpner for langt enklere installasjon av alternativ Android-ROM.

CyanogenMod Installer kan nå lastes ned og tas i bruk av et utvalg Android-enheter. Mengden av enheter som støttes skal vokse etter hvert.
CyanogenMod Installer kan nå lastes ned og tas i bruk av et utvalg Android-enheter. Mengden av enheter som støttes skal vokse etter hvert.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. nov. 2013 - 11:59

Brukere av de mer populære Android-telefonene har gjerne gode muligheter til å erstatte Android-installasjonen som er inkludert, med en alternativ installasjon. Men slik utskifting er ikke alltid så enkelt og er forbundet med en viss risiko for å ende opp med en ubrukelig enhet.

Som digi.no skrev tidligere i høst har Cyanogen lenge jobbet med å gjøre CyanogenMod, den trolig mest populære av de alternative Android-installasjonene, langt enklere å installere. I går kom den nye løsningen på plass.

Nå er det ikke lenger nødvendig for brukerne av mange Android-telefoner og -nettbrett å roote mobilen selv for å kunne installere. I stedet kan de nøye seg med å laste ned en ny app fra Google Play som tar seg av det meste. Det resterende må man benytte en egen Windows-applikasjon for å gjennomføre. En Mac-utgave av denne applikasjonen er under arbeid.

Listen over enheter som støttes av appen er foreløpig ganske begrenset. I all hovedsak dreier det seg om Nexus-enheter, en del Samsung Galaxy-enheter og HTC One. Men heller ikke det at enheten er på listen ser ut til å være noen garanti for at man får installert appen. Men det kan skyldes foreløpige, regionale begrensninger.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra