RESULTATERFINANS

D-dag for Hewlett-Packard/Compaq

I kveld avgjøres Carly Firorinas fremtid som HP-sjef. Det er nærmest dødt løp mellom motstanderne og tilhengerne av en fusjon med Compaq.

19. mars 2002 - 11:24

Som medlem av styret i Hewlett-Packard, stemte HP-arvingen Walter Hewlett først for fusjonsforslaget. Etter hvert fikk han imidlertid kalde føtter, og ble frontfiguren i kampen mot HPs kjøp av Compaq.

Amerikanske analytikere heller svakt i retning av at historiens største IT-sammenslåing blir vedtatt, selv om de som vil stemme mot forslaget allerede hevder å ha 55 prosent av de stemmeberettigede aksjene på sin side.

Hverken fusjonsforkjemper og HP-sjef Carly Fiorina eller fusjonsmotstander Walter Hewlett tør å innkassere noen seier på forhånd, men sistnevnte virker å være mest fornøyd med situasjonen før den fem måneder lange striden avgjøres på HPs ekstraordinære generalforsamling i kveld.

Hewlett junior påstår at 72 prosent av alle HP-ansatte, samt åtte av ni Agilent-ansatte (Agilent er HPs gamle instrument-virksomhet som ble skilt ut som eget selskap for noen år siden) vil stemme mot fusjonsplanen samt en foreslått skisse til innsparingstiltak. Hewlett-Packard-ledelsen avviser disse tallene som det reneste tøv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.