JUSS OG SAMFUNN

Dagdrøm ble virkelighet

De fem studiekameratene i selskapet Daydream har allerede virkeliggjort det som er mange av den nye datagenerasjonens drøm. Med intet annet enn et nytt, egenutviklet dataspill i porteføljen har de fem allerede blitt mangemillionærer.

Pål Leveraas
21. jan. 1997 - 17:30

Selskapet ble notert på Stockholm Börsinformations liste fredag 16 januar. Kursen var SEK 8,35 ved introduksjonen, og endte på SEK 48,50 da dagen var slutt. Gründernes aksjeverdi etter denne kursen er 24 millioner kroner hver, ifølge Dagens Industri.

Dagdrømmen ble virkelighet da den amerikanske giganten Warner Inteactive Entertainment falt for det eneste produktet selskapet har, nemlig spillet Safecracker. Spillet, som dreier seg om å finne noen tricks for å bryte seg inn i en safe, har så langt blitt solgt i 1.000 eksemplarer i en test gjort i Frankrike. Mer skal det ikke til for å bli verdsatt til 240 millioner kroner. Riktignok er det svenske kroner, men dog.

Det svenske internett-markedet er om mulig enda mer overopphetet enn det norske, og allerede i desember hentet Daydream inn 20 millioner kroner for 45,5 prosent av selskapet. Denne emisjonen ble overtegnet 25 ganger.

Prospektet selskapet har lansert skisserer et resultat i år 2000 på et sted mellom 10 og 60 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.