BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dagens resultatvarsel: Compaq får salgssvikt på 9 milliarder - Razorfish i minus

Intel har gjort det, AMD likeså, samt Apple og Gateway - de har alle nylig kommet med resultatvarsel for inneværende kvartal. Nå følger også Compaq og Razorfish opp med varsel om skuffende tall.

13. des. 2000 - 09:13
Compaq Computer Corporation



Wall Street Journal

Compaq-sjef Michael D. Capellas sier at tidligere prognoser om en vekst i hjemme-PC-salget på 15 prosent fra fjerde kvartal i fjor til samme periode i år ikke slår til, men at salget trolig blir på linje med tredje kvartal i år - det vil si rundt 2,13 milliarder dollar.


Også nettkonsulentselskapet Razorfish Inc vil legge frem skuffende tall for fjerde kvartal. Selskapet vil slett ikke gå med overskudd, men ender i stedet opp med et tap per aksje på 22 cents av en samlet omsetning på 50 millioner dollar. Markedet hadde ventet en fortjeneste på omlag to cents per aksje i kvartalet.

I samme periode i fjor la Razorfish frem et overskudd på 5,8 millioner dollar, omlag seks cents per aksje, av en samlet omsetning på 52,1 millioner dollar.

Årsaken til resultatsvikten er ifølge Razorfish at selskaper generelt er blitt mer forsiktige i å investere i teknologiprosjekter, ikke minst som følge av dagens negative økonomiske trend. Samtidig dras prosjektene lenger ut i tid, de har vokst seg større og blitt mer kompliserte, noe som ikke nødvendigvis betyr mer klingende mynt i Razorfish-kassa.

Razorfish-aksjen står nå i omlag tre dollar - langt under toppnoteringen i februar på 56, 94 dollar.

Hva tror du om utviklingen i IT-bransjen?
Nasdaq har stupt, vi ser mannefall og lønnskutt i svensk IT-bransje, resultatvarslene fra det ene amerikanske dataselskapet etter det andre tikker inn, og de internasjonale nettkonsulentene må slankes kraftig; står Norge overfor den samme utviklingen?

- Ja, jeg tror vi vil se mannefall og lønnskutt i norsk IT-bransje neste år
- Nei, konjunkturen i norsk IT-bransje tilsier fortsatt høy sysselsetting og høye IT-lønninger neste år
- Vet ikke, det er ingen gitt å spå situasjonen neste år

Trykk her for å se resultatet så langt
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.